• Heliumballonnen en ballondecoraties bezorgd in heel Nederland
Mobile menu

Mijn heliumballonnen zweven niet meer?!

Geschreven door Leon Vergoossen op 17-10-2016 - 0 reacties

Ballonnenservice.nl levert dagelijks heliumballonnen ter decoratie van diverse feestelijke gelegenheden.  Ook verhuren wij heliumcilinders aan particulieren en bedrijven die hiermee zelf ballonnen op kunnen blazen. Hoe goed wij onze klanten vooraf ook informeren, wij krijgen toch af en toe de vraag: “Mijn heliumballonnen zweven niet meer?! Hoe kan dat?”

 

In dit blogbericht leg ik uit wat helium is, hoe lang een ballon gevuld met helium blijft zweven en hoe de zweefduur van een heliumballon kan worden verlengd.

 

Wat is helium?

 

Helium is een edelgas. Het is een scheikundig element met symbool He en atoomnummer 2. Helium is lichter dan lucht en daarom een perfect middel om een ballon in de lucht te laten zweven. Helium is niet brandbaar, niet giftig en het gaat geen reacties aan met andere gassen.

 

Hoe lang zweeft een heliumballon?

 

Hoe lang een heliumballon blijft zweven is afhankelijk van het formaat van de ballon, hoe groot deze wordt opgeblazen. Om te verduidelijken hoe lang een ballon gevuld met helium blijft zweven heb ik onderstaande infographic gemaakt.

 

Infographic Zweefduur Helium

 

Hoe kan de zweefduur van een heliumballon worden verlengd?

 

De zweefduur van een heliumballon kan worden verlengd door Hi-Float in de ballon te kneden alvorens deze op te blazen. Hi-Float is een soort gel waarmee de poriën van de ballon worden dichtgesmeerd. Deze gel hard uit en hierdoor blijft een normale heliumballon in plaats van een dag, enkele dagen zweven. Temperatuur en luchtvochtigheid zijn van invloed op het al dan niet goed uitharden van Hi-Float.

 

Bij alle heliumballonnen en ballondecoraties op deze website waar helium in gebruikt wordt staat de optie Hi-Float. Wilt u langer plezier hebben van uw decoratie, selecteer deze optie dan bij het bestellen.  

Reacties:

Er zijn nog geen reacties achtergelaten.

Reactie toevoegen:


Uw e-mail adres wordt niet weergegeven op de website