FAQ

Heb ik een vergunning nodig voor het oplaten van heliumballonnen?

De regels voor het wel of niet nodig hebben van een vergunning voor het oplaten van heliumballonnen verschillen per gemeente. Over het algemeen geldt dat u pas een vergunning nodig heeft wanneer u tegelijkertijd meer dan 1000 ballonnen los laat.

Hoe lang blijft een heliumballon zweven?

Een latex ballon gevuld met helium blijft zo'n 16 uur zweven. Wanneer een ballon behandeld wordt met Hi-float (een speciale vloeistof die wij in de ballon spuiten) wordt de zweefduur verlengd met 3 tot 5 dagen en soms zelfs langer. Een folieballon gevuld met helium blijft wel tot 2 weken zweven. Een reuze (latex) ballon 3 a 4 dagen. Een reuzeballon met hi-float wel meerdere weken!

Hoe lang blijven ballondecoraties mooi?

Een ballondecoratie die indoor (binnen en uit de zon) wordt geplaatst zal lang mooi blijven. Bij een ballondecoratie die outdoor wordt geplaatst is het afhankelijk van de weersomstandigheden hoe lang deze mooi blijft. Bij normale omstandigheden blijven de ballonnen een paar dagen tot een week (en soms nog wel langer) mooi, terwijl het hartje zomer bij veel zon en hoge temperaturen al na een dag gebeurd kan zijn. Bij een speciale gelegenheid is het dan ook het beste om de ballondecoraties zo kort mogelijk van te voren, op de dag zelf, door ons te laten leveren; dan weet u zeker dat de ballonnen er mooi bij staan als uw gasten arriveren.

Hoe ver dien ik van tevoren te bestellen?

Uw bestelling ontvangen wij graag een paar dagen van tevoren, maar kan online zelfs nog tot 24 uur voor het gewenste aflevermoment geplaatst worden. Wanneer u producten bestelt met bedrukking, dient u rekening te houden met een langere levertijd welke varieert per product. Voorbeeld: U wilt op maandag 10:00 uur een ballonnenboog bestellen voor afleveren op dinsdag na 10:00 uur; Geen probleem! Deze bestelling kunt u gewoon online plaatsen. Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een bevestiging per email.

Is helium een gevaarlijk gas?

Helium is een edelgas. Het is niet brandbaar, niet explosief en niet giftig. Compleet ongevaarlijk dus.

Is het oplaten van ballonnen slecht voor het milieu?

Onze ballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar, en zijn dus niet slecht voor het milieu. Wanneer u heliumballonnen bestelt welke zijn bedoeld voor een oplating, kunt u zelfs kiezen voor eco-lintjes aan de ballonnen. Dit lint lost binnen een paar minuten op in water, waardoor het 100% milieu- en diervriendelijk is! Ballonnenservice.nl is aangesloten bij branchevereniging 'De Groene Ballon'.

Kan ik als particulier of als bedrijf een bestelling plaatsen?

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons bestellen. De weergegeven prijzen op de website zijn excl. 21% B.T.W.

Kan ik met PIN betalen?

Als u ballonnen bij ons komt afhalen kunnen deze zowel per PIN als contant betaald worden. Als u ballonnen laat bezorgen kan er helaas niet gepind worden.

Kan ik mijn bestelling afhalen of wordt deze bezorgd?

Bestellingen onder de 40,00 euro kunnen uitsluitend afgehaald worden te Aalsmeer. U kiest online een dag en tijdstip waarop u de ballonnen af wilt komen halen. Bij bestellingen boven de 40,00 euro kunt u de ballondecoraties door ons laten bezorgen. Hier worden bezorgkosten voor berekend. Wanneer u het afleveradres kiest, ziet u de bezorgkosten voor de betreffende plaats. Wij bezorgen in heel Nederland.

Kan ik ook 1 ballon per post laten versturen?

Ja, dat kan! Speciaal voor het versturen van een ballon per post hebben wij een aparte website: www.ballonperpost.nl

Wat zijn de bezorgkosten van mijn bestelling?

Het bedrag dat wij berekenen aan bezorgkosten is afhankelijk van het aflever-adres en het gewenste aflever-tijdstip. Selecteer de door u gewenste artikelen door deze in de winkelwagen te plaatsen. Vul vervolgens de plaatsnaam in van het afleveradres. U ziet nu de totale kosten inclusief bezorging. Bezorgen kan alleen bij bestellingen van 40,00 euro of meer. Bestellingen onder de 40,00 euro kunt u zelf komen afhalen te Aalsmeer.

Wat zijn de verschillende betaalmethoden?

Wanneer u een bestelling plaatst kunt u deze met iDeal, creditcard, PayPal of Afterpay betalen. Bedrijven kunnen, na goedkeuring van Ballonnenservice.nl, achteraf betalen met een betalingstermijn van 14 dagen. Het is ook mogelijk om uw bestelling contant te betalen bij levering of afhalen.

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn geen winkel en dat betekent dat we geen vaste openingstijden hanteren. Voor opdrachten door het hele land zijn we veel onderweg. Doorgaans is er echter tussen 09:00 en 17:00 uur wel iemand aanwezig. Wilt u langs komen om uw wensen te bespreken of ballonnen af te halen die nog niet online besteld zijn; bel of mail ons even om er zeker van te zijn dat u niet voor niets komt. Als u online ballonnen heeft besteld om af te halen op een bepaald tijdstip, zorgen we uiteraard dat er iemand aanwezig is.

Worden ballondecoraties zoals een ballonnenboog kant- en klaar geleverd? Of moet ik deze zelf nog in elkaar zetten en/of opblazen?

Ballondecoraties worden kant- en klaar door onze chauffeur(s) bij u afgeleverd; u hoeft hier dus zelf niets meer aan te doen. De ballonnen zijn al opgeblazen en de chauffeur zet de boog, pilaren of andere decoraties ook nog even netjes voor u neer op de gewenste plek. Indien nodig zetten wij de decoraties ook nog voor u vast met een visdraadje en/of zuignap.

Worden de frames van de ballondecoraties weer opgehaald?

De frames van onze ballonnenbogen en ballonpilaren zijn gemaakt van wegwerp-materialen en worden dus niet meer door ons opgehaald. U kunt deze zelf in de vuilnis gooien. Alleen een ballonnenboog in hartvorm en de balloncijfers zijn hier een uitzondering op, deze halen wij in de meeste gevallen weer op.

Twitter